Расте интересот за учење германски јазик | Сите содржини | DW | 05.09.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Расте интересот за учење германски јазик

Германскиот, по англискиот, е најизучуван јазик во С. Македонија. Освен во училиштата, се учи и во Институтот Гете во Скопје, каде постои зголемен интерес и за полагање на испитот за степенот на познавање на јазикот, кој им ги отвора вратите на многу Македонци за студирање, работа или спојување со семејството во Германија.

Гледај видео 03:23

Прочитај го и ова