Расте бројот на жртвите од нагазни мини | Вести | DW | 12.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Расте бројот на жртвите од нагазни мини

*

Во текот на минатата година во светот повеќе од 5750 луѓе ги загубиле животите како последица од мини. Ова стои во годишниот биланс на меѓународната кампања за забрана на употребата на нагазни мини. Најголем пораст на жртвите е регистриран во кризните региони како Пакистан, Бурма, Сомалија и лИбан. Во 34% од случаите, жртви биле деца.