Ракетен спор меѓу Русија и САД се заострува | Вести | DW | 26.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Ракетен спор меѓу Русија и САД се заострува

*

Во спорот меѓу Русија и САД, околу американските планови за изградба на анти ракетен штит во Источна Европа, и двете страни уште еднаш ги заострија позициите. Русија се закани дека ќе го обнови производството на ракети со краток и среден дострел. Работите околу овој систем би можеле да почнат наскоро, рече командантот на стратешките безбедносни сили, генерал Николај Соловтсов, неколку часа пред почетокот на денешниот самит меѓу Европската унија и Русија.