Германските болници полни со медицински сестри од Балканот | Сите содржини | DW | 15.09.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Германските болници полни со медицински сестри од Балканот

Недостигот од квалификувана работна сила во Германија им ја отвори вратата на многу медицински работници од Балканот. Медицинската сестра Ивана Станојковиќ пред пет години од Белград се преселила во Бон и нема намера да се врати во Србија.

Гледај видео 02:45

Прочитај го и ова