1. Прескокни до содржината
  2. Прескокни до главната навигација
  3. Кон други страници на DW

Пушењето марихуана во Каталонија - израз на стремежот за независност!?

10 ноември 2014

Потрагата по аргументи за желбата за осамостојување на Каталонците води и до невообичаени нешта. Во случајов - до марихуаната. Пушењето канабис за многу Каталонци е уште една причинита да му се заврти грбот на Мадрид.

https://p.dw.com/p/1Djvs