Путин: мора трпеливо да се работи со Србија | Вести | DW | 04.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Путин: мора трпеливо да се работи со Србија

*

Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека решението за Косово треба да биде компромисно и усогласено меѓу двете страни. Тој се заложи и за „упорна и тактична работа со српската страна. „Не исклучувам дека упорна работа со Белград може да доведе до трансформација на некои нивни гледања за Косово“, изјави Путин пред водечките новинари од Г8. Спроред него пронаоѓањето на компромисот за Косово е тешка и сложена работа, но како пример наведува дека Србија и Црна Гора најдоа такво решение кое беше прифатено од сите.