Против дискриминирачки стории за Ромите | Сите содржини | DW | 19.03.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Против дискриминирачки стории за Ромите

Работилница има за цел медиумите да се претворат во сојузник во борбата против дискриминација на Ромите. Уредници, експерти за социјални медиуми и медијатори апелираат на поголема сензитивност кога се обработуваат теми за Ромите, како на традиционалните, така и на социјалните медиуми, зашто во голема мера постои дискриминаторски и говор на омраза и стереотипизација на ромското население.

Гледај видео 02:45

Прочитај го и ова