Протести во Македонија | Сите содржини | DW | 08.05.2015
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Протести во Македонија

Протестите против полициската бруталност кои започнаа во Скопје се шират и низ други градови во Македонија. По насилствата и судирите со полицијата на првите протести кои се одржаа на 5 мај, останатите минуваат мирно.

Протестите против полициската бруталност кои започнаа во Скопје се шират и низ други градови во Македонија. По насилствата и судирите со полицијата на првите протести кои се одржаа на 5 мај во Скопје, останатите минуваат мирно. Во меѓувреме, протести се одржаа и во Битола, Прилеп и Струмица, а се најавуваат и во други градови низ Македонија.

Прочитај го и ова