Продолжена мисијата на Атлантис | Вести | DW | 15.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Продолжена мисијата на Атлантис

*

По последниот комјутерски проблем на бордот на вселенската станица ИСС, астронаутите на вселенскиот брод Атлантис штедат енергија и се подготовуваат за натамошно продолжување на нивната мисија. Бродот треба да помогне да се стабилизира позицијата на ИСС која е во опасност откако за извесен период беше прекината работата на комјутерите. Поради поправката на изолациониот штит, мисијата на Атлантис претходно беше продолжена за два дена.