Притисок врз режимот во Мијанмар | Вести | DW | 29.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Притисок врз режимот во Мијанмар

*

Состојбата во Мијанмар по повеќедневните протести и насилна интервенција на полицијата денеска е мирна. Центрарот на Рангун денеска е потполно пуст, видливо е само големото присуство на силите за безбедност. Воениот режим во Мијанмар се повеќе е под притисок на меѓународната заедница поради насилниот однос кон демонстрантите во земјата.

Британскиот премиер Гордон Браун се изјасни за нови санкции од страна на ЕУ, исто како и европретставникот Хавиер Солана.