Пристигнува новата дваесетка | Сите содржини | DW | 25.11.2015
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Пристигнува новата дваесетка

Европската централна банка продолжува со замена на првата генерација банкноти. По оние од пет и десет евра, сега е на ред воведувањето на новата дваесетка. Новите банкноти треба да се подобро заштитени од фалсификување.

Прочитај го и ова