Приватизацијата на Фершпед пред суд | Вести | DW | 12.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Приватизацијата на Фершпед пред суд

*

Во Основниот суд во Скопје денеска за прв пат започнува судски процес за поништување на приватизацијата на компанијата „Фершпед„. Барањето го поднесе државното правобранителство кое бара да се замрзне имотот на комапнијата за кој смета дека бил приватизиран незаконски. Раководството на Фершпед ги отфрла обвинувањата.