Претставници на САД и Иран преговараат во Багдад | Вести | DW | 24.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Претставници на САД и Иран преговараат во Багдад

*

Во ирачкиот главен град претсавници на САД и Иран разговараат за лошата безбедносна ситуација во земјата. Преговорите се предводени од амбасадорите на двете земји во Ирак. Во мај двете држави одржаа прва средба на високо ниво по речиси 30 години. САД го обвинуваат Иран дека намерно поттикнува насилство во Ирак .