Претседателски избори во Словенија | Вести | DW | 21.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Претседателски избори во Словенија

*

Денеска во Словенија се избира нов претседател на државата. Како фаворит за наследник на досегашниот претседател Јанез Дрновшек, меѓу седумте кандидати во трката, важи поранешниот шеф на владата, Лојзе Петерле. Ако никој од кандидатите не освои апсолутно мнозинство, вториот круг меѓу двајцата првопласирани, ќе се одржи на 11 ноември.