Пресуда за обинетите за убиството на Ѓинѓиќ | Вести | DW | 10.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Пресуда за обинетите за убиството на Ѓинѓиќ

*

Судијата на Окружниот суд во Белград, Ната Месаровиќ ја потпиша пресудата против двајцата главно обвинети за убиството на премиерот Зоран Ѓинѓиќ. Милорад Улемек – Легија како организатор и Ѕвездан Јовановиќ како извршител се казнети со по 40 години затвор. Останатите обвинети во процесот добија казни од 8 до 35 години затвор.