Пресрелка во Багдад - САД воведе истрага | Вести | DW | 18.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Пресрелка во Багдад - САД воведе истрага

*

Американската влада најави истрага по престрелка во Багдад, во која биле вмешани соработници на една американска безбедносна фирма. Министерката за надворешни работи Кондлозиа Рајс во телефонскиот разговор со ирачкиот премиер Нури Ал Малики изрази жалење за смртта на недолжните граѓани. Ирачката влада и ја одзема лиценцата за работа на фирмата Блеквотер. Спорет арапските телвизии соработници на фирмата за виндото убиле осум ирачки цивили.