„Преселба“ на светилник во Данска | Теми | DW | 28.10.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

„Преселба“ на светилник во Данска

Светилникот Рубјерг Кнуде Фур, симбол на северното крајбрежје на Данска, висок 23 метри и тежок 700 тони, е преместен со помош на шини за околу 60 метри. Несекојдневниот потфат во траење од неколку часа е направен поради опасноста светилникот да падне во морето поради ерозијата на брегот.

Гледај видео 01:03