Препорака- истрага за несреќата на Трајковски | Вести | DW | 23.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Препорака- истрага за несреќата на Трајковски

Бирото на Парламентарното собрание на Советот на Европа му препорачува на македонскиот парламент да спроведе што поскоро истрага за падот на авионот на поранешниот македонски претседател Борис Трајковски.Тоа најверојатно бил несреќен случај,но според извештајот на Андреас Грос,кого го поддржа Бирото,има сеуште многу отворени прашања.Постојат голем број противречности и недостига сериозност во официјалната истрага за несреќата ,смета Грос.