Предизборие во Македонија. | Северна Македонија | DW | 20.05.2006
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Северна Македонија

Предизборие во Македонија.

Во двата коалициони сојузи на власта и оопозицијата расте незадоволството но и конфликтот меѓу партнерите пред составувањето на конечните изборни листи. Поголеми проблеми има опозицискиот кампус со Никола Груевски од кого е незадоволен и првиот либерал Стојан Андов а за ДПМНЕ е неприфатлива предизборната соработка со фракционерите на екс премиерот Љубчо Георгиевски.

default