Први мај – Македонија | Вести | DW | 01.05.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Први мај – Македонија

Под мотото ”Сите сложно напред – нема сила што ќе не запре”, Сојузот на синдикатите организира првомајски протести во Скопје. Синдикатите на тој начин сакаат да испратат порака до власта и работодавачите дека треба да се почитуваат правата на работниците и да функционира социјалниот дијалог.