Првиот школски ден | Панорама | DW | 24.08.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Првиот школски ден

Некои деца се возбудени, други се ужаснати, но никој не може да го избегне. Првиот школски ден во Германија е исполнет со ритуали, а дел од нив се стари стотици години.

За учениците во Германија денеска е првиот училишен ден.
Фишеци полни подароци, специјални училишни ранци, кутија за ужинка, благослов, училишна приредба и на крајот семеен собир.
Така изгледа првиот училишен ден на секое германско прваче.

DW.COM

Реклама