Прва награда за истражувачка сторија за новинар на ДВ | Старт | DW | 27.05.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Прва награда за истражувачка сторија за новинар на ДВ

Новинарот на ДВ, Борис Георгиевски ја освои првата награда на конкурсот на ЕУ за најдобра истражувачка сторија во Македонија за 2015 година, за серијата истражувања „Досие Телеком“ објавени на порталот Призма. Второнаградено е истражувањето „Скопје 2014 под лупа“ на БИРН/Призма, додека третонаградена е новинарката на ТВ Телма Билјана Николовска, за серијалот „Од невработени до затвореници“.

Гледај видео 02:06
Now live
02:06 минути