Прашалник: Штефани Данцер | Лицата на Германија | DW | 08.12.2010
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Лицата на Германија

Прашалник: Штефани Данцер

default

Име: Штефани Данцер

Возраст: 35 години

Родно место: Дуизбург

Брачна состојба: немажена Деца: нема

Занимање: Негувателка на животни

Образование / обука: Средно училиште / негувател на животни

Како го започнувам денот? Со ѕвонење на будилникот.

Tипично германски, според мене, е... мрморењето.

Типично за мене е... што многу зборувам.

Мојата најдобра особина е... што ги сослушувам другите.

Мојата најголема слабост е... кога сум вистински лута почнувам да плачам.

Што сакам најмногу да правам во слободното време? Да спијам.

Мое омилено јадење е... тестенини со Маги-сос и маргарин.

Ќе ни‘ го откриете ли рецептот? Тестенините се варат и се сервираат со Маги-сосот и со маргарин.

Која музика ја слушам? Пет шоп бојс, Пур (германска група), музика од 90-те години.

Би сакала да имам повеќе време за... читање, одење во кино, средби со пријатели, одење на одмор.

Кога мислам на иднината... не се плашам!

Моето животно мото е... Живеј го секој ден, може да биде твој последен...

Автор: Дебарати Гуха

Редактор: Елизабета Милошевска Фиданоска