Прашалник: Сузан Јусуфи | Лицата на Германија | DW | 11.08.2010
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Лицата на Германија

Прашалник: Сузан Јусуфи

default

Име: Сузан Јусуфи

Возраст: 40 години

Родно место: Тетово / Македонија

Брачна состојба: мажена Деца: четири

Занимање: Чистачка на згради

Образование / обука: Десетолетка - обука за чистачка на згради

Денот го почнувам со... кафе.

Типично германски, според мене е... бирократија.

Типично за мене е... уредност и точност.

Моја најдобра особина е... способност за работа со други.

Моја најголема слабост е... не знам.

Во слободното време најмногу сакам... да бидам со моето семејство.

Мое омилено јадење е... пица и потпечени брокули.

Која музика ја слушам? Меѓународна, мешана (рок, поп, народна музика).

Би сакала да имам повеќе време за... мојата возачка дозвола.

Кога мислам на иднината... се надевам на подобро заедничко живеење и разбирање меѓу луѓето коишто потекнуваат од различни култури.

Моето животно мото е... „Гледај позитивно кон иднината“.

Автор: Белма Фазлагиќ

Редактор: Елизабета Милошевска Фиданоска

Поврзана содржина