Прашалник: Сузан Портер | Лицата на Германија | DW | 24.09.2010
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Лицата на Германија

Прашалник: Сузан Портер

default

Име: Сузан Портер

Возраст: 45 години

Место на раѓање: Верлиц

Семејна состојба: разведена

Деца: една ќерка

Професија: негувателка на стари лица / пејачка

Образование: техничарка во зоолошка градина, цвеќарка, негувателка на стари лица

Како започнува мојот ден? Зависи во која смена сум.

Типично германски, според мене е... Кратковидост, се дефинираат според богатството.

Типично за мене е... Се интересирам за работи нетипични за мојата возраст, како музиката.

Моја најдобра особина е... што знам да ислушам.

Слаба страна ми е... пушењето.

Во слободното време најмногу сакам... да сум заедно со пријателите или да телефонирам.

Мое омилено јадење е... шницла и ролати од месо.

Каква музика слушам? Секогаш различно.

Би сакала да имам повеќе време за... мојот бенд.

Кога мислам на иднината, тогаш... Во моментов работам на мојата иднина.

Моето животно мото е ... „Длабоката желба е единствената сила“.Автор: Мира Банхон-Рамирез

Редактор: Елизабета Милошевска Фиданоска