Прашалник: Себастијан Герик | Лицата на Германија | DW | 01.09.2010
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Лицата на Германија

Прашалник: Себастијан Герик

default

Име: Себастијан Герик

Возраст: 45 години

Родно место: Хајделберг

Брачна состојба: женет Деца: две

Занимање: Претставник на осигурителна компанија

Образование / обука: Правник

Денот го почнувам со... добар појадок со семејството.

Типично германски, според мене, е... /

Типично за мене е... хармоничен семеен живот.

Мојата најдобра особина е... ефикасност.

Мојата најголема слабост е... не знам да кажам „не“.

Во слободното време најмногу сакам... да возам велосипед, да читам, да поминувам време со семејството, да играм шах, да џогирам, да планинарам.

Моето омилено јадење е... шпагети „Болоњезе“.

Која музика ја слушам? Класика

Би сакал да имам повеќе време за... патувања, за да читам филозофски книги, за да слушам музика.

Кога мислам на иднината... велам дека здравјето е многу важно!

Моето животно мото е... Немам животно мото.

Автор: Телма Мвадзаја

Редактор: Елизабета Милошевска Фиданоска