Прашалник: Марина Паул | Лицата на Германија | DW | 14.04.2010
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Лицата на Германија

Прашалник: Марина Паул

default

Име: Марина Паул

Возраст: 29 години

Место на раѓање: Саратов, Русија

Семејна состојба: во сериозна врска

Деца: нема

Професија: продавачка

Образование: студии за туризам во Русија

Како започнува мојот ден? Ритуал. Морам во мир да испијам чаша чај.

Типично германски, според мене е... точност, организација и убави високи мажи.

Типично за мене е... папучи со бели чорапи.

Јака страна ми е... тоа што сум силна и упорна.

Слаба страна ми е... колачи.

Во слободно време најмногу сакам... читање, патување, возење брод, дружење со пријателите, посета на семејството, свирење клавир и учење јазици.

Мое омилено јадење... Земјоделецот не го јаде она што му е непознато.

Ќе ни‘ го откриете рецептот? Не. Рецептите на мајка ми се тајна и така треба да остане.

Каква музика слушам? Латино, Марк Медлок.

Би сакала да имам повеќе време за... моето семејство, мојот пријател, за читање и патување.

Кога мислам на иднината, тогаш замислувам... среќно семејство со мојот пријател и сакам моите родители да дојдат во Германија.

Моето животно мото е ... За секој проблем постои решение.

Автор: Женевјев Баер

Редактор: Елизабета Милошевска Фиданоска