Прашалник: Биргит Винтершајт | Лицата на Германија | DW | 01.09.2010
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Лицата на Германија

Прашалник: Биргит Винтершајт

default

Име: Винтершајт Биргит

Возраст: 51 година

Место на раѓање: Милхајм на Рур

Семејна состојба: разведена

Деца: две момчиња, 19 и 21 година

Професија: службеничка во даночно одделение

Образование: трговско училиште

Како започнува мојот ден? Читање весник, туширање, облекување, одење на работа.

Типично германски, според мене, е... фудбал, пиво, гледање телевизија.

Типично за мене е... во никој случај фудбал, пиво и гледање телевизија.

Моја најдобра особина е... отвореност, консеквентност, искреност.

Моја слаба страна е... пушењето и тоа што не секогаш сум консеквентна со моите деца.

Во слободното време најмногу сакам... трчање, одење во град, одмор и играње.

Мое омилено јадење е... колачи од лиснато тесто со овошје и овошна торта.

Каква музика слушам? Техно или музика со брз ритам.

Би сакала да имам повеќе време за... се‘.

Кога мислам на иднината, тогаш... пензија со 67...

Моето животно мото е ... Секогаш гледај напред!

Автор: Тиан Миао

Редактор: Елизабета Милошевска Фиданоска