Пратенички кодекс за однесување | Сите содржини | DW | 23.06.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Пратенички кодекс за однесување

Настаните од 27 април минатата година се една од причините за носење на пратеничкиот кодекс за однесување. Со него се забранува насилничко однесување и загрозување на безбедноста на Собранието, говор на омраза, вршење притисоци врз функционери. Санкциите меѓутоа не се ригорозни.

Гледај видео 01:21

Прочитај го и ова