По убиствата во Дуисбург | Вести | DW | 17.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

По убиствата во Дуисбург

*

По шесткртното убиство во Дуисбург, германската полиција трага по извршителите врз основа на првиот фото-робот. Таа покажува возач на автомобил кој непосредно по злосторството со голема брзина се оддалечил од местото. Меѓутоа, нови сознанија нема. Полицијата во меѓувреме, смета дека станува збор за крвна кавга меѓу две италијански семејства што и припаѓаат на мафијата од Калабрија.