Почна 62 то заседание на Генералното собрание на ОН | Вести | DW | 19.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Почна 62 то заседание на Генералното собрание на ОН

*

Со апел за заедничка бирба против пормена на климата во Њујорк почна 62 заседание на Генералното собрание на Обединетите нации. Претседателот на Генералното собрание македонскиот дипломат Срџан Керим, пред претставниците на 192 земји членки на ОН рече дека климатските промени не се само еколошки проблем туку влијаат врз целокупниот меѓународен развој. – За генералната дебата, која ќе почне во вторник наредната недела, во Њујорк се очекува да пристигнат шефови на држави и влади од целиот свет. Пред Генералното сорбание ќе зборува и германската канцеларка Ангела Меркел.