Почеток на експертски разговори за либерализација на Шенген визите | Северна Македонија | DW | 28.03.2006
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Северна Македонија

Почеток на експертски разговори за либерализација на Шенген визите

Денеска во Скопје ќе започнат експертски разговори околу можноста за либерализација ан Шенген визите за одредени целни групи, пред се бизнисмени и студенти.

Скопје

Скопје

Процесот на либерлаизација на визниот режим ќе биде бавен, иако дипломатијата најавува оптимистички варијанти. И покрај очекувањта новиот макеоснки пазош според европски стандарди нема да биде готов до крајот на годината.
Реклама