Почвата мора да се прочисти од линданот од ОХИС | Старт | DW | 11.11.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Почвата мора да се прочисти од линданот од ОХИС

Илјадниците тони отровен линдан, закопан во дворот на ОХИС, претставуваат опасност за целата Скопска котлина. Почвата мора да се прочисти, особено онаа во околните населби на поранешната хемиска фабрика. Бидејќи, земјоделските производи кои тука се одгледуваат, завршуваат на нашите трпези.

Гледај видео 01:30