Пост-референдумска сондажа: зошто (не) гласав за промена на името | Македонија | DW | 13.10.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Пост-референдумска сондажа: зошто (не) гласав за промена на името

Нашата фоторепортерка Каролин Вајнкопф мина неколку недели во Македонија, пред и по референдумот. Со својот објектив, но и низ разговор со граѓаните се обиде да ја сондира атмосферата во државата. Еве што забележа

Може ли промената на државното име да го загрози идентитетот? Дали референдумската кампања беше доволно информативна, а прашањето јасно и прецизно? Како незадоволството од работата на владата влијаеше врз дел од граѓаните и нивниот глас на референдумот.
Фоторепортерката на ДВ, Каролин Вајнкопф престојуваше во Македонија каде со својот објектив, но и преку разговор со граѓаните се обиде да најде одговор на клучните прашања пред и по референдумот. Ставовите на нејзините соговорници можете да ги прочитате во нашата фото-галерија: 

DW.COM

Поврзана содржина

Реклама