Постизборен конгрес на СДСМ во Битола | Македонија | DW | 03.07.2011
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Постизборен конгрес на СДСМ во Битола

На 13. конгрес на СДСМ во кој започна во Центарот за култура на Битола присуствуваат над 700 делегати од целата земја.

default

Конгрес на СДСМ во Битола СДСМ денеска се одржува постизборен Конгрес што е редовна постапка согласно Статутот на партијата. На 13. конгрес на СДСМ, во Центрот за култура во Битола, се очекува да пристигнат над 700 делегати од целата држава. Конгресот е закажан како епилог од Централениот одбор на партијата, кој се одржа на 16. јуни, каде покрај анализата за исходот од парламентарните избори беше најавено дека претседателот на СДСМ Бранко Црвенковски останува лидер на партијата.

Автор: ТТ/СН/макфакс

Редактор: Симе Недевски

Реклама