Последен обид за преговори на пакистанската влада | Вести | DW | 09.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Последен обид за преговори на пакистанската влада

*

Пакистанската влада презема последен обид за преговори пред да почне акција врз Црвената џамија во Исламабад за ослободување на жените и децата, кои се сметат дека се држат зарабони од страна на екстремистите. Шефот на државата Мушараф му даде налог на поранешниот премиер Хусаин да раководи со преговорите во кои треба да бидат вклучени исламски учени лица и претставници на коранското училиште.