Последен ден од конгресот на СПД во Хамбург | Вести | DW | 28.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Последен ден од конгресот на СПД во Хамбург

*

Со новата програма Социјалдемократите на Германија имаат намера да се профилираат како партија за социјална праведност. Шефот на паријата Курт Бек на конгресот во Хамбург рече дека во иднина треба да има повеќе еднакви шасни за сите. Во текот на вчерашниот ден делегатите, изнанедувачки се изјаснија, на германските автопати да има ограничување на брзината на 130 километри на час и се изјаснија за продолжување на мандатот на Бундесверот во Авганистан.