Поплави во Мексико | Вести | DW | 06.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Поплави во Мексико

*

По новите дождови и бран поплави и лизгање на земјиштето во Мексико уништено е ново село при што животот го загубија повеќе лица. Според официјални податоци како исчезнати се водата 16 жители на сојузната држава Чиапас. Во меѓувреме се намали нивото на водата од поплавите во поракините Чиапас и Тапаско, но ситуацијата и натаму е драматична, недостасуваат прехрамбени производи, вода за пеиње и лекарства.