Поплави во Германија и Швајцарија | Вести | DW | 09.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Поплави во Германија и Швајцарија

*

Силни дождови во текот на ноќта предизвикаа поплави во делови од Германија. Во покраината Баден Виртенберг голем број улици беа поплавени, меѓу нив и делови од автопатот. Загрижувачки е порастот на нивото на реката Рајна на југо - западот на земјата. Поради силните дождови можно е да биде забранет бродскиот сообраќај во горниот тек на Рајна во Швајцарија. Повеќе швајцарски кантони исто така беа зафатни од силни дождови и поплави.