Пописот во Македонија што успева секоја година | Сите содржини | DW | 22.02.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Пописот во Македонија што успева секоја година

Во еден викенд во јануари, биолози, еколози и љубители на птици ги пребројуваат водните птици во Европа, Азија и делови од Африка. Во пописот во над 100 држави учестувааат околу 15.000 пребројувачи. Секоја година се пребројуваат од 30 до 40 милиони птици. Македонија е една од најревносните учеснички во истражувањето. Ова е приказната на #Дома за пописот во Македонија што успева секоја година.

Гледај видео 07:00

Прочитај го и ова