Полски свештеник - моќен медиумски магнат | Старт | DW | 01.01.2015
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Полски свештеник - моќен медиумски магнат

Католичката црква за време на комунизмот беше сила на модернизација, го поддржуваше отпорот против тоталитарниот режим и придонесе за негов пад. Денес во современа Полска меѓутоа расте бројот на критичари кои велат дека католичката црква најчесто се истакнува преку застапување на ултра-конзервативни вредности. Нејзиното влијание расте и благодарение на една вистинска медиумска империја.

Гледај видео 04:57
Now live
04:57 минути