Полска се гради со помош од ЕУ | Старт | DW | 08.01.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Полска се гради со помош од ЕУ

Полска во последните 10 години доживеа рапиден развој. Тоа немаше да биде можно без влезот во ЕУ. Полска и во следните години може да очекува големи субвенции од Брисел, од 2014 до 2020 година на располагање и‘ стојат 78 милијарди евра. Ниедна друга земја не добива толку многу. Меѓу другото, Полска со помош од ЕУ успеа да ја изгради инфраструктурата, спортски објекти и аеродроми.

Гледај видео 02:44
Now live
02:44 минути