Полетаа Торнадо авионите | Вести | DW | 02.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Полетаа Торнадо авионите

Германските извиднички авиони Торнадо денеска полетаа кон Авганистан во рамките на мисијата на барање на НАТО.Шесте авиони со околу 200 војници треба да бидат стационирани во германската база Масар и Шариф во северен Авганистан.На 18 април Сојузниот уставен суд треба да решава во врска со жалбата против мисијата на Торнадо авионите,поднесена од страна на партијата на Левите.