Позитивна оценка на одлуката на Канада за признавање на уставното име на Македонија | Вести | DW | 21.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Позитивна оценка на одлуката на Канада за признавање на уставното име на Македонија

*

Македонскиот претседател Бранко Црвенковски позитивно ја оцени одлуката за признавање на уставното име на Република Македонија од страна на Канада. Имаме голема земја што игра голема улога во меѓународната заедница, оцени Црвенковски и доплни дека станува збор за признавање на уставнот име во билатерални релации на Канада со Македонија. Премиерот Никола Гурвески истакна дека одлуката на Канада има големо значење за Македонија.