Позитивен пример - Роми лекари | Старт | DW | 07.04.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Позитивен пример - Роми лекари

Ариф Пини и Сумен Раким се позитивен пример за млади луѓе од ромската заедница интегрирани во здравствениот систем на Македонија. Двајцата активно се борат за сменување на предрасудите кон Ромите и искоренување на дискриминацијата.

Гледај видео 03:06