Повторно пад на невработеноста во Германија | Вести | DW | 30.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Повторно пад на невработеноста во Германија

*

Бројот на невработените во Германија повторно опадна. Германската агенција за работа соопшти дека во август се регистрирани 10 000 помалку луѓе без работа, со што вкупната бројка невработени сега е 3 милиони 705 илјади лица. Експертите очекува ваквиот позитивен тренд да продолжи.