Поворки во Ерусалим и Рим по повод Велипеток | Вести | DW | 06.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Поворки во Ерусалим и Рим по повод Велипеток

Илјадници верници од целиот свет на Велипеток учествуваа на традиционалните поворки во Ерусалим. Некои од аџиите носеа тешки крстови од дрво , во сеќавање на страдањата на Исус Христос . За безбедноста во градот беа задолжени силни полициски единици. И во Рим вечерва , десетилјади христијански верници ќе учествуваат на традиционалната поворка која го обиколува Колосеумот . Таа ќе биде предводена од Папата бенедикт 16-ти .