„Пловечките мостови“ на Кристо | Сите содржини | DW | 18.06.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

„Пловечките мостови“ на Кристо

Американскиот уметник Кристо уште од 70-тите сонува да оди по вода. Со „Пловечките мостови“ тоа сега станува можно. На уметничкиот проект работеа многу луѓе, цела година.