Пивската чаша не е само чаша | Сите содржини | DW | 04.04.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Пивската чаша не е само чаша

Во Германија за секој вид пиво има посебно дизајнирана чаша или кригла, за да се сочува и развие специфичниот вкус. Ние тргнавме по трагите на тоа - кое пиво се сервира во какви чаши и зошто.