Партиите од албанскиот блок за очекувањата во 2008 | Македонија | DW | 30.12.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Партиите од албанскиот блок за очекувањата во 2008

Интегрирање на Македонија во ЕУ и НАТО се очекувањата на партиите на Албанците од власта и опозицијата во Македонија за 2008 година.

default

Тетово

Партиите на Албанците од власта и опозицијата во Македонија за првпат во своите очекувања за 2008 година на преден план ги дефинираа интегрирањето на Македонија во НАТО и Европската унија наместо етничките барања на албанската заедница во Македонија. Борбата против организираниот кириминал, официјализирањето на албанскиот јазик и законот за поранешните припадници на ОНА – остануваат цели за достигнување кон кои ќе се стремат партиите од албанскиот блок.